Om Yale. Världens favoritlås

/global/scaled/4752x2068x0x565x1000x435/Yale-YaleSE-bilder-yale-doorman-om-yale.jpg

Yale skyddar miljontals hushåll och företag i 125 länder världen över. I över två hundra år har Yale tagit hand om människor och deras favoritsaker över hela världen. Vi gör det fortfarande, med moderna lösningar.

Över hela världen säkrar människor aktivt det de bryr sig om – sitt hem, sin familj, sina personliga tillhörigheter eller sin verksamhet med ett namn de litar på: Yale. Därför kan vi med stolthet säga att Yale är "The world's favourite lock".

Yale är av världens äldsta låsvarumärken

Som ett av de allra äldsta internationella varumärkena, är Yale idag, bland de mest kända och respekterade inom låsbranschen. Bolaget etablerades redan 1847 då Linus Yale Jr. uppfann den berömda låsmekanismen, som fortfarande används flitigt i säkerhetsbranschen.

Yale är en del av ASSA ABLOY-koncernen. På ASSA ABLOY anser vi att frihet berikar människor och att rädsla gör oss fattigare. För att förverkliga vår frihet, måste vi först känna oss trygga och säkra. Det är därför ASSA ABLOY-koncernens bolag har förbundit sig att skapa högkvalitativa lås- och dörrlösningar.

Vårt övergripande mål är att våra kunder ska känna sig så pass trygga att de är fria nog att njuta av sitt liv fullt ut. Vi uttrycker det med ASSA ABLOYs egna ord: "Unlock your life".

Yale levererar hemsäkerhet i Sverige

Yale som produkt och varumärke har funnits på den svenska marknaden sedan 1973, då det amerikanska företaget Yale köpte hälften av bolaget FAS aktier. Yale tog sedan över hela bolaget 1976.

I augusti 2000 förvärvades Yale av ASSA ABLOY-koncernen och har sedan dess varit en viktig aktör inom den globala säkerhetsbranschen.

Yale är ett konsumentvarumärke för hemsäkerhet inom ASSA ABLOY-koncernen och saluförs idag av ASSA AB i Sverige.